Author Archives: Dries

 • 0

Voorinschrijvingen Leeuwkestocht geopend

Wie zich wil inschrijven voor de Leeuwkestocht, kan dit vanaf nu!

Voor inschrijving op zaterdag 07 augustus 2021: volg deze link

Voor inschrijving op zondag 08 augustus 2021: volg deze link

De overheid verwacht nog steeds dat we werken met tijdsloten. We hebben deze ruim genoeg gemaakt zodat iedereen de kans krijgt om in te schrijven. Mogen we vriendelijk vragen om jullie aan het afgesproken uur te houden. Dit zorgt voor spreiding van het aantal startende fietsers. Alvast bedankt voor de medewerking!

Trouwens nóg meer goed nieuws: ook dit jaar krijgen jullie, dankzij onze clublokaal ’t Leeuwke, bij aankomst een gratis degustatiebiertje aangeboden: Sint-Bernardus Trippel of Gouden Carolus Classic.

Coca-Cola zorgt dan weer voor een, corona-veilige, verfrissing op de bevoorradingspost.


 • 0

Leeuwkestocht gaat door!

We hebben goed nieuws: na lang wikken en wegen hebben we besloten om onze Leeuwkestocht voor wielertoeristen te laten doorgaan! Natuurlijk met inachtneming van enkele coronaregels:

 • Draag, tijdens het inschrijven, je mondmasker en hou afstand. We voorzien duidelijke markeringen voor een vlotte inschrijving
 • Inschrijven kan zowel vooraf (inschrijvingsmodule volgt nog) als op de dag zelf.
 • Wie op de dag zelf inschrijft, graag met een contactloze betaling via Payconiq
 • Voor clubs/groepen: graag één persoon die voor iedereen inschrijft. Dat maakt de inschrijving niet alleen vlotter maar zorgt ook dat de drukte rond de inschrijvingstafels afneemt
 • Wens je vooraf of achteraf iets te drinken? Dat kan in Bar Lionel! Hier gelden de horecaregels. De mensen van Bar Lionel helpen je graag én met veel plezier verder.
 • Op de 85 km wordt bevoorrading voorzien. We vragen ook vriendelijk om tijdens het aanschuiven je mondmasker te dragen.
 • Ontsmettende gels ed worden, zoals we ondertussen gewoon zijn, voorzien.

Concreet:

 • Afstanden: 45 of 85 kilometer
 • Bevoorrading op de 85 kilometer
 • Inschrijving: vanaf 7u30 tot 11u (voor de 85 km kan ingeschreven worden tot 10u)
 • Kostprijs: 45 km (2,00 euro / 3,00 euro) – 85 km (3,00 euro / 5,00 euro)

We hopen jullie te mogen begroeten op zaterdag 07 of zondag 08 augustus! We houden jullie steeds op de hoogte van extra nieuwtjes rond onze organisatie!


 • 0

Wevelgem Cycling Classic afgelast

Door de gekende redenen wordt, voor het tweede jaar op rij, de Wevelgem Cycling Classic afgelast. We hadden heel wat mooie ideeën om het vijftig jarig bestaan van onze organisatie te vieren, maar gezien de geldende maatregelen is organiseren moeilijk.

Voor de Leeuwkestocht houden we onze opties nog vrij en blijven we hopen op beterschap.

Blijf gezond, maar probeer toch te genieten van het fietsen. We zien elkaar zeker in 2022 voor een nieuwe organisatie van Wevelgem Cycling Classic!


 • 4

Leeuwkestocht verplaatst!

Gezien de blijvende beperkingen rond het coronavirus hebben we beslist om de Leeuwkestocht voor wielertoeristen te verplaatsen naar het WEEKEND van 07 en 08 augustus 2021! We hopen jullie allemaal te mogen ontmoeten voor een fijne fietstocht en, vanzelfsprekend, een deugddoende apres-Leeuwkestocht!

Hou dus 07 en/of 08 augustus vrij!


 • 0

Welkom op onze organisaties in 2021

De Trappers verwelkomen jullie graag op volgende organisaties in 2021:

LEEUWKESTOCHT VOOR WIELERTOERISTEN

Onze Leeuwkestocht wordt ook stilaan een klassieker. Voor de 13e maal organiseren we op Paasmaandag 05 april 2021 onze toertocht richting Vlaamse Ardennen. Ook dit jaar is er keuze tussen 45 km en 85 km. Voor de deelnemers aan de 85 km is er een ruime bevoorrading voorzien!

Meer info kan je vinden op volgende pagina: Leeuwkestocht

WEVELGEM CYCLING CLASSIC

De 50ste editie! Een jubileumeditie dus. Dit jaar wordt Wevelgem Cycling Classic op zowel zaterdag 19 juni als zondag 20 juni 2021 georganiseerd.

Op zaterdag kan je deelnemen aan de jubileumtocht van 220 kilometer! Voor deze deelnemers worden wat extra’s voorzien! Een niet te missen evenement voor de geoefende wielertoerist of de wielertoerist die wel houdt van een extra uitdaging!

Afstanden:

Zaterdag: 220 km / 130 km / 90 km / 50 km / 30 km

Zondag: 90 km / 50 km / 30 km

Alle informatie + inschrijven: http://www.wevelgemcyclingclassic.be


 • 0

Afscheid van ere-voorzitter en medestichter Valère Stragier

Op maandag 19 oktober hebben de Trappers Wevelgem afscheid moeten nemen van hun ere-voorzitter en medestichter Valère Stragier (87 jaar).

Valère stond mee aan de wieg van onze club en was tevens onze eerste voorzitter en vervulde deze taak meer dan 25 jaar. Hij werkte mee aan de oprichting van Gent-Wevelgem voor wielertoeristen.

Na zijn voorzitterschap bleef Valère met onze club meefietsen en, tijdens de winter, was hij steevast keeper bij de minivoetbalploeg van De Trappers. Zelfs op zijn 80ste verjaardag kwam Valère nog elke zondag meevoetballen.

We denk met veel vriendschap terug aan Valère en we dragen zijn liefde en inzet voor de club hoog in het vaandel.

Veel sterkte aan de familie en vele vrienden van Valère.


 • 0

Afscheid secretaris Marcel Decock

Onze secretaris Marcel Decock is vorige zondag onverwacht overleden. Diep bedroeft nemen we als club afscheid van onze secretaris, ploegmaat, maar vooral goeie vriend.

Marcel werd lid van onze club in 1972, een jaartje later werd hij bestuurslid en sinds 1975 voerde hij de taak van secretaris uit. Een taak die hij sindsdien steeds met hart en ziel heeft uitgevoerd.

We leven enorm mee met de familie van Marcel. We verliezen een warm persoon.

Bedankt Marcel voor de vele jaren van vriendschap en inzet voor onze club. We gaan je nooit vergeten.

Komende zondag, 16 augustus, starten we onze clubrit met een minuut stilte als eerbetoon. Met de onderstaande fotocollage willen we ook de herinnering aan Marcel levendig houden.


 • 1

Leeuwkestocht ook afgelast

We hadden even nog goede hoop, maar helaas moeten we ook de – verplaatste – editie van de Leeuwkestocht annuleren.

Dit jaar komen er dus geen organisaties van De Trappers Wevelgem. We zien jullie echter graag volgend jaar terug op onze Leeuwkestocht én onze Wevelgem Cycling Classic!


 • 0

Wevelgem Cycling Classic 2020 afgelast!

Gezien de omstandigheden rond het COVID19-virus zijn wij ons genoodzaakt om Wevelgem Cycling Classic 2020 af te lassen.

We hopen jullie terug te zien in 2021 voor onze 50ste editie!

Groeten

De Trappers Wevelgem vzw


 • 0

Leeuwkestocht: uitgesteld!

Het bestuur van De Trappers Wevelgem vzw heeft beslist om de Leeuwkestocht voor wielertoeristen uit te stellen. De bestrijding van het Corona-virus en de gezondheid van iedereen is en blijft primair!

We kiezen ervoor om de organisatie van de Leeuwkestocht te laten doorgaan op 04 en 05 juli 2020 zodat iedereen toch kan genieten van onze toertocht!

We hopen dat iedereen gezond mag blijven en verwelkomen jullie graag op 04 en/of 05 juli!

Het bestuur van De Trappers Wevelgem