Start seizoen 2018

  • 1

Start seizoen 2018

Zondag 11 maart startten de Trappers Wevelgem aan hun 48stse fietsseizoen.  Het fietsseizoen bestaat dit jaar, uitzonderlijk, uit 33 ritten.  Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten.

 Traditioneel startte het wielerseizoen met een ontbijt voor alle leden.  Naast het fietsen zijn vriendschap en samenhorigheid een belangrijk speerpunt bij de Trappers.  De club bestaat ondertussen 47 jaar en heeft, heren- & damesploeg, een honderdtal leden.  De heren rijden in drie ploegen: A, B & C-ploeg en telt zo’n 65 leden.  Maar het is vooral de damesploeg (D-ploeg) die de voorbije jaren enorm is gegroeid.  Dit jaar maken een 40-tal vrouwen deel uit van de Trappers.  Een stukje ‘girl-power’ dus.  Al blijven de recepten voor elke ploeg hetzelfde: genieten van de fiets en … samen uit, samen thuis.

Na het ontbijt volgden nog de fietswijding en de ploegfoto, waarna, het weer zat immers niet mee, toch een groot aantal Trappers kozen om nog een fietstocht te maken.  Na de rit zorgden lokaalhouders Kurt en Véronique, van eetcafé ’t Leeuwke, voor een leuke traktaat.

Diverse activiteiten

Naast de zondagsritten, een weekend, zowel voor de dames- en herenploeg, en het clubfeest, organiseren de Trappers ook nog diverse activiteiten voor het brede publiek.

Op Paasmaandag gaat de 10de editie van De Leeuwkestocht door.  Deelnemers kunnen genieten van een perfect uitgepijld parcours over een afstand van 45 km of 85 km.  Op de grootste afstand is er in Wannegem-Lede een uitgebreide bevoorrading voorzien.  Na de rit is er voor elke deelnemer een belegde boterham en een degustatiebiertje Le Fort voorzien.

Wevelgem Cycling Classic, de 47ste editie al, gaat door op zondag 17 juni.  Ook dit jaar maakt de toertocht deel uit van de Heroica Classics, een organisatie van de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB).  Het label toont aan dat er een piekfijne organisatie staat voor een democratische inschrijvingsprijs.  Deelnemers kunnen kiezen tussen een gevarieerd aanbod van afstanden tussen de 210 km en 30 km.

Nieuw dit jaar is de organisatie van een wielerquiz op zaterdag 15 december.  De deelname staat open voor iedereen.  Er zal een aangename quiz gespeeld worden, waarvan alle opbrengsten naar het goede doel zullen gaan.  Deelnemen is in deze, nog meer, belangrijker dan winnen.


1 Comment

Marc Deconinck

maart 12, 2018at 12:53 pm

Als jullie op fb aanwezig zijn hadden we graag onze Mont Ventoux trainings tocht gepromoot.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.